کیمیاگران آبان دخت

معرفی شرکت

شرکت دانش بنیان کیمیاگران آبان دخت به نمایندگی خانم زهره اکبری

زمینه اصلی فعالیت:
ناوری زیستی (تولید انواع سوخت­ های زیستی و فناوری شیمیایی پیشرفته/ الکل طبی)

ایده محوری واحد فناور:
تولید بیواتانول با استفاده از کود دامی به کمک باکتری ­های تولید کننده گاز بیومس

آغاز فعالیت:
تیم سهیل در سال 1398 به نمایندگی سرکار خانم زهره اکبری در قالب هسته فناور و با ارائه ایده محوری تولید بیواتانول از فضولات حیوانی به کمک باکتری­ های تولید کننده گاز بیومس موفق به استقرار در دوره رشد مقدماتی پارک علم و فناوری استان شد. در این دوره با تکمیل و تثبیت ایده محوری، فعالیت ­های تحقیقاتی و تجاری خود را آغاز نمود. درشهریور سال 1398 توانستند با موفقیت در داوری، وارد مرحله رشد پارک شوند و با ثبت شرکت کیمیاگران سهیل رایکا به یک شخصیت حقوقی تبدیل شدند.

در دوره رشد، موفق به ساخت هاضم در ابعاد بزرگتر و اتانول­گیری با کم­ترین میزان بو و بیشترین درصد ممکن از مواد سلولزی شد. تکمیل سیستم تقطیری با کمترین هزینه، تولید اتانول با کیفیت مناسب و استفاده از ضایعات با کمترین هزینه برای تولید اتانول از دیگر مراحل مطالعاتی و عملکردی این شرکت بود. تلاش برای تغییر نگرش تولید متان از بیوگاز و مطالعات باکتریایی و پژوهش جهت یکپارچه ­سازی سیستم تخمیر و هیدرولیز برای اولین بار در جهان از دیگر جنبه­ های مطالعاتی و تکمیلی این شرکت به حساب می ­رود. شرکت کیمیاگران سهیل رایکا ازهمان سال 1398 با فروش مختصر اتانول بازخورد مناسبی از تولید و فروش این محصول دریافت کرد. سپس در سال 1400 نام شرکت را به کیمیاگران آبان دخت مبدل کرده و به فعالیت خود ادامه دادند.

سیستم تولید اتانول :
اتانول از جمله مهم­ترین مواد شیمیایی در صنعت است. تولید اتانول نیز مانند تولید بسیاری از محصولات صنعتی دیگر، به تکنولوژی به کار گرفته شده برای تولید این محصول وابسته است. هم کیفیت و هم قیمت تمام شده اتانول تابع تجهیزات و فناوری به کار گرفته شده در فرآیند تولید می­ باشد. تولید بیواتانول با بهره­ گیری از تجهیزات و تکنولوژی قدیمی و همچنین تولید این محصول در ظرفیت­ های تولیدی کوچک، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی ­باشد. و این امر معظلی است که اکثریت مطلق کارخانه ­های تولیدی اتانول در کشور با آن مواجه می­ باشند. راه حلی عملی برای حل شدن مشکل تامین مالی مورد نیاز برای دست­یابی به تکنولوژی و تجهیزات مدرن و امروزی مورد نیاز از بازارهای جهانی و حتی شرکت ­های تولید کننده داخلی، فراوری سرمایه­ گذاران و تولید کنندگان داخلی قرار داده نشده است. همچنین راهی برای کاهش نرخ مصرف انرژی، افزایش تولید راندمان از مواد اولیه مصرفی، بهبود کیفیت محصول، و تولید محصولات جانبی بیشتر و متنوع­ تر و بالاخره معظلات زیست محیطی از مشکلات پیش رو صنعت بیواتانول­سازی است. مرحله پر هزینه تولید بیواتانول، تخمیر سلولز و پیوسته نبودن سیستم هیدرولیز و تخمیر می­باشد. شرکت دانش بنیان کیمیاگران آبان دخت بیواتانول­سازی با سیستم هیدرولیز و تخمیر پیوسته با استفاده از فناوری استفاده از میکروب ­ها را بهبود بخشیده است. همچنین با استفاده از این دستگاه مواردی همچون تولید بیواتانول با کیفیت به کمک فضولات فاقد هزینه، تولید محصولات جانبی و متنوع، کاهش وابستگی به وارادات سوخت، بهبود شرایط زیستی و کمک به از بین رفتن بوی تعفن گاوداری ­ها و کاهش تشعشعات اتمسفری با استفاده از ضایعات حاصل می شود.

خدمات، ویژگی­ ها و توانمندی ­های قابل ارائه:
تولید اتانول طبی 99، 96 و 70 درصد
بوی مطلوب و کیفیت کافی: توانایی تولید اتانول در یک سیستم تخمیر و هیدرولیز پیوسته تخمیر کاملی را انجام می­دهد که خود یکی از عوامل مستعد در بوی طبیعی اتانول و جلوگیری از تشکیل الکل نوع دوم است.
قیمت مناسب: با توجه به استفاده از ضایعات دامی به جای مواد اولیه رایج تولید اتانول از جمله ذرت و چغندر قند و…… علاوه بر صرفه جویی در مواد مصرفی قیمت مناسبی نیز متوجه این تولید خواهد شد.
بیشترین میزان تولید اتانول­گیری از مواد سلولزی
مشاوره در زمینه فعالیت باکتریایی و بسترسازی و زنده نگهداشتن باکتری در محیط وسیع
تغییر در نگرش تولید متان و تولید محصولات جانبی در صورت انجام طرح توسعه از جمله متان و کود حیوانی غنی

کاربردها:
از تولیدات بیواتانول می ­توان به صورت الکل طبی مظروف تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصرف در داروخانه­ ها و بخش ­های مختلف بیمارستانی، درمانگاهی، مطب پزشکان، دندان­پزشکان، آزمایشگاه­ های تشخیص طبی، مراکز تصویربرداری، مراکز خدمات پزشکی و پیراپزشکی، پرستاری، بهیاری، آزمایشگاهی و… استفاده کرد.
موارد دیگر استفاده از بیواتانول در مراکز آموزشی و تحقیقاتی غیر پزشکی، مراکز دامپزشکی شهری و روستایی، دامداری­ ها، مرغداری­ ها، کارخانه ­های فعال در زمینه صنایع آرایشی، دارویی، بهداشتی، شیمیایی و طبی الکترونیک به علاوه بسیاری از مصارف مقبول خانگی، دفتری، ماشین آلات اداری، آرایشگاهی، پیرایشگاهی و همچنین بسیاری از مراکز مجاز دیگر که به علت مصرف اندکشان امکان خرید الکل طبی به صورت فله را ندارند.
عمده مصارف بیواتانول شامل استفاده در صنایع نظامی برای تولید مهمات، سوخت موشک و …، تولید سرکه برای صنایع غذایی کشور، تولید رنگ و رزین، صنایع لاستیک ­سازی، صنایع شیمیایی نظیر تولید اتیل استات، اتانول سوختی و…. می­ باشد.
تولیدات فرعی دستگاه شامل متان و کود غنی می ­باشد که هر کدام یک فرآورده مجزا و مهم محسوب می شود و علاوه بر این می ­توان اشتغال­ زایی در هر زمینه را پیش­بینی کرد.

مینه ­های همکاری و تعامل:
شرکت دانش بنیان کیمیاگران آبان دخت در حوزه باکتری­شناسی، شیمی صنعتی، ساخت و تولید آماده همکاری با علاقه­ مندان به این زمینه کاری در قالب پروژه­ های مشترک تجاری و تحقیقاتی است.

خدمات و محصولات

تولید بیواتانول با استفاده از فضولات حیوانی با کمک باکتری های تولید کننده بیومس